Trgovina

GSP•15 Electronic Earplugs


595,13  (4.484,01 kn)

Na zalihi

Opis


GSP•15 Electronic Earplugs

  • Zaštita sluha za lovce i strijelce – sprječavanje oštećenja sluha od impulsivne buke

Ako je već nastupilo oštećenje sluha, ono se više ne može popraviti. Hitac iz oružija može dosegnuti jačinu od 150 decibela stoga je zaštita sluha za lovce i strijecle neophodna.

Koja vrsta zaštite sluha je najbolja za streljanu?

Neovisno o tome jeste li sportski ili natjecateljski strijelac, potrebna Vam je fleksibilna i provjerena zaštita sluha. Postoje dvije vrste zaštite sluha: prva, koja će štetne zvukove smanjivati na ne opasnu razinu za unutarnje uho, dok je druga prilagođena komunikaciji u streljani, prilagodiva okolini u kojoj se nalazite.

Koja vrsta zaštite sluha je najbolja za lovce? 

 Kod lovaca potrebno je najčešće ”normalno” slušanje sa zaštitiom sluha. Drugim riječima, lovci hoće svoju okolinu dobro čuti, na način da čuju  npr. hodanje jelena po suhom lišću i granama ili zvuk udaraca krila polijetanja ptica.

Zaštita od impulsivne buke  ( Pucanj/hitac iz oružja) 

Za zaštitu sluha kod konstantne buke postoje pravila i propisi koji su danas opće prihvaćeni. Nejasne su odredbe za zaštitu sluha kod impulsivne buke.

Važeća pravila obvezuju na korištenje zaštite sluha kod maksimalne vrijednosti ( što znači maksimalna jačina zvuka 135 – 140 dB).

Ne postoji opće priznata metoda za obračun impulsne buke. U Europi je poznata oznaka „SNR“ količina prigušivanja.

Ali može se reći da impulsivna buka ( Pucanj/hitac) djeluje uvijek kumulativno, što znači da što je veći broj uzastopne impulsivne buke, veća je opasnost za oštećenje vašeg sluha.

Slušni centar Pavlović d.o.o u svojoj širokoj ponudi ima zaštitu sluha neovisno o Vašoj potrebi, jeste li u lovu ili streljani.

Dodatne informacije

Velicina Odjeca
Velicina Obuca

Niste još pogledali niti jedan artikl

    Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje online iskustvo. Suglasni smo prihvatiti kolačiće u skladu s našim pravilima o kolačićima.